Kapalı Kapılar Ardında: Sağlık Bakanlığı ile Ziraat Bankası Arasında Hayal Kırıklığı Yaratan Merkezi Promosyon Anlaşması — 90.000 TL Nakit, 10.000 TL Para Puan!

Sağlık çalışanlarının merakla beklediği promosyon ihalesi sonuçlandı. Edinilen bilgilere göre Sağlık Bakanlığı, Ziraat Bankası ile 3 yıllık dönem için anlaşmaya vardı.

Yeni protokol kapsamında sağlık çalışanlarına 90.000 TL nakit + 10.000 TL para puan olmak üzere toplam 100.000 TL promosyon ödemesi yapılacak.

Merkezi Modelle Tüm İller Kapsam Dahilinde

Sağlık Bakanlığı’nın bu yıl ilk kez merkezi ihale modeliyle yürüttüğü promosyon anlaşması, 81 ili ve tüm bağlı sağlık tesislerini kapsıyor.

İl sağlık müdürlüklerine gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı, sözleşmenin ise yarın saat 10.00’da imzalanmasının beklendiği bildirildi.

İmzanın ardından Türkiye genelindeki tüm sağlık personeli, yeni dönemde ödemeleri Ziraat Bankası üzerinden alacak.

Tepkiler: “Rakam Rekabetten Uzak Hayal Kırıklığı Oluşturdu”

İlk bakışta 100.000 TL’lik promosyon rakamı dikkat çekici olsa da, yerelde yapılan anlaşmaların bazı illerde bu tutarın üzerine çıktığı biliniyor.

Örneğin bazı üniversite hastanelerinde ve yerel kurumlarda 120.000 TL’ye varan promosyon ödemeleri yapılmıştı. Bu durum, merkezi anlaşmanın “daha düşük kaldığı” yönünde eleştirilere yol açtı.

Ayrıca sendika temsilcileri, “kapalı kapılar ardında yapılan” bu anlaşmanın detaylarının kamuoyuna açıklanmasını talep ediyor.

Sağlık çalışanları, özellikle “para puan” kısmının herkes için erişilebilir olmadığını ve nakit eşdeğerine çevrilmesi gerektiğini belirtiyor.

Yaklaşık 1 Milyon Personel, Yetersiz Rakam

Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan yaklaşık 1 milyon çalışan bulunduğu dikkate alındığında, 3 yıl için kişi başı 100.000 TL tutarındaki promosyonun gerçekçi olmadığı yönünde eleştiriler artıyor.
Bazı uzmanlar, “Bu kadar büyük bir personel kitlesine ödeme yapılacaksa, rakamın ya düşeceği ya da bankaların bunu uzun vadeye yayacağı” yorumunu yapıyor.

Promosyonun aceleyle sonuçlandığına dair iddialar da gündemde. İl sağlık müdürlüklerinin kendi ihale süreçleri devam ederken, sürecin bir anda bakanlık merkezine çekilmesi, şeffaflık tartışmalarını beraberinde getirdi.

Eşitlik ve Şeffaflık Talepleri Artıyor

Sendikalar ve sağlık çalışanı dernekleri, promosyon ihalesine ilişkin resmî protokol metninin açıklanmasını talep ediyor.

Sağlık çalışanları sosyal medyada “100 bin TL yeterli değil”, “yerelde daha fazlasını alanlar var”, “adalet istiyoruz” etiketleriyle tepkilerini dile getiriyor.

Uzmanlara göre, merkezi sistemin avantajı bürokratik kolaylık olsa da; rekabetin azalması nedeniyle tekliflerin düşük kalması muhtemel.

Bu nedenle “yüksek görünümlü ama yetersiz” bir anlaşmanın ortaya çıktığı yorumları yapılıyor.

Promosyon Sevinci Yerini Soru İşaretlerine Bıraktı

Sağlık Bakanlığı ile Ziraat Bankası arasındaki promosyon anlaşması, ilk anda çalışanları sevindirse de detaylar açığa çıktıkça adalet ve şeffaflık tartışmaları derinleşiyor.

Yaklaşık 1 milyon sağlık personelini ilgilendiren bu anlaşmanın, uzun vadede çalışan memnuniyetini sağlayıp sağlamayacağı ise belirsiz.

Resmî açıklamanın Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması bekleniyor.


HEMŞİRE.COM HABER MERKEZİ

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال